Събраните ваучери и предаването им на вашия доставчик на гориво, нямат нищо общо с касовите бележки. Там става само с Протокол, това не е доставка на гориво , а погасяване на ваше задължение.
Във въпроса на Savina ставаше въпрос за зареждане на гориво срещу ваучери, в качеството си на продавач от бензиностанция към клиент земеделски производител.
Това за бензиностанциите и децата го знаят че се издават фискални бележки. Въпроса е - когато доставяме на земеделски производител гориво с автоцистерни на едро, тогава издаваме ли фискална бележка за ваучера ? Ами нали някои ваучери са за повече от 15000 лв - отиваме в нарушение за разплащанията в брой...
Закона не разграничава от кого и на кого се дават ваучерите - дали от ЗП на бензиностанция или от бензиностанция на "по-горен" участник в горивната верига.
Ясно е, че ваучерите за горива са новост в нашето законодателство и може би ще дочакаме  нЕкои разяснения, които да ни поуспокоят малко по-отношение на истерията с издаването на /никому ненужни/ касови бонове за стойността на ваучерите.
"В инструкцията прочетох да се съхранява касовата бележка за платената в брой разлика, но не и касов бон за стойността на ваучера? "

Инструкцията е само направляваща, указваща приложение на даден закон, важен е закона, а в горния пост съм ви цитирала ЗДДС.

Да събудим темата - ако търговец на едро и с бензиностанции е събрал ваучери за 100000 и ги предаде примерно на Лукойл - Лукойл трябва да му чукне касова бележка за 100000 ?!?  Това никога няма да стане...